Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Právní důvod užívání místností

V. Právní důvod užívání místností

- nutno prokázat před zápisem do OR
- do nichž umístili sídlo nebo místo podnikání zapisované osoby
- ZO povinna prokázat právní důvod užívání místností, v nichž má být umístěna organizační složka jejího podniku nebo její podnik => to platí i v případě změny sídla nebo místa podnikání
Návrh na zápis do OR podává oprávněná osoba, jíž se zápis týká, nebo osoby oprávněné k tomu podle zákona nebo osoby písemně zmocněné k tomu těmito osobami.
Návrh na zápis musí být doložen listinami o skutečnostech, které mají být do obchodního rejstříku zapsány a listinami, které se zakládají do sbírky listin.
Povinnosti týkající se OR je podnikatel povinen splnit bez zbytečného odkladu poté, co nastala rozhodná skutečnost. V případě zápisu organizační složky podniku nebo podniku ZO má tyto povinnosti jeho vedoucí.
Zápis se provede ke dni určenému v návrhu na zápis. Nebude-li usnesení o povolení zápisu právní moci později nebo návrh neobsahuje den, ke kterému má být zápis proveden, provede se zápis ke dni právní moci tohoto usnesení.
Pravost podpisu osob podávajících návrh na zápis do OR a podpisů plné moci musí být úředně ověřena.
Jestliže obsah zápisu v OR odporuje donucujícímu ustanovení zákona a nelze dosáhnout nápravy postupem podle zvláštního práv.předpisu, vyzve rejstříkový soud osobu, které se zápis týká, ke zjednání nápravy. Jde-li o PO a tato osoba ve stanovené lhůtě nezjedná nápravu, může soud i bez návrhu rozhodnout o jejím zrušení a likvidaci.
Provedení zápisu do OR a uložení listiny do sbírky listin rejstříkový soud bez zbytečného odkladu zveřejní.
Prováděcí předpis upraví rozsah a způsob zveřejnění oznámení o uložení listiny do sbírky listin.

Žádné komentáře:

Okomentovat