Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pojištění osob

Pojištění osob
1. Pojištění vážných chorob (infarkt, mrtvice, rakovina). Toto poj. bývá sjednáváno jako součást životních poj. Pojistka je vyplacena v případě diagnózy vážné choroby.

2. Pojištění příjmů v době pracovní neschopnosti. Je aktuální pro osoby s vysokými příjmy. Pojistné se sjednává na výplatu určité denní částky, která je vyplácena po dobu vaší prac. neschopnosti.

3. Pojištění léčebných výloh. Jedná se o výlohy jak pro soukromé, tak pro pracovní cesty do zahraničí. Poj. zahrnuje např. náklady na lékařské ošetření, na převoz, doprovod, zavazadel.

4. Úrazové pojištění. Sjednává se samostatně nebo v kombinaci s životním a důchodovým pojištěním. Zahrnuje:
- poj. pro případ smrti v důsledku úrazu nebo pro případ trvalých následků úrazu.

5. Důchodové pojištění. Vztahuje se například na doživotní důchod (základní) od dohodnutého konce pojištění. Vztahuje se na důchod v případě plné individuality nebo na důchod pro pozůstalé.

6. Rodinné pojištění a poj. dětí a mládeže. Jde o poj., které sjednávají rodiče ve prospěch dětí. Kombinují se zde různé druhy poj., jako životní, důchodové a úrazové.

7. Životní pojištění
a) dočasné poj. pro případ smrti – vyplácí se jen v případě smrti v době trvání poj. oprávněným osobám.
b) trvalé poj. pro případ smrti – pojistné se platí pouze určitou omezenou dobu. Po skončení placení je pojištěný nadále pojištěn na pojistnou částku uvedenou ve smlouvě.
c) kapitálové životní pojištění – jde o poj. pro případ smrti nebo dožití určitého věku a poj. vyplatí pojistné v případě smrti oprávněné osobě a v případě dožití pojistné doby přímo pojistnému.

Žádné komentáře:

Okomentovat