Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Strategické změny ve společnosti

Strategické změny ve společnosti

Řádná valná hromada dne 20. 6. 2000 schválila změny ve statutárních orgánech a změnu stanov společnosti posilující pravomoci dozorčí rady. Podle nových stanov byla zrušena pozice generálního ředitele a pro každodenní řízení firmy byla zavedena funkce výkonného ředitele, jímž se stal Ing. Petr Prokop, CSc., M.B.A. Novým předsedou představenstva se stal Ing. Ladislav Bartoníček, M.B.A. Přímou odpovědnost za oblast finančního umístění převzal člen představenstva Ing. Jan Blaško, M.B.A.

Mimořádná valná hromada dne 28. 12. 2000 schválila další novelu stanov společnosti, podle níž se počet členů představenstva snížil z devíti na pět.

V souvislosti s novelou obchodního zákoníku představenstvo České pojišťovny po rozsáhlých právních analýzách rozhodlo, že společně s majoritním akcionářem přistoupí k budování řídicích vztahů uvnitř tzv. faktického holdingu skupin PPF/Česká pojišťovna. Společnost PPF a.s. z pověření akcionářů, kteří jednají ve shodě, řídí prostřednictvím ovládacích smluv jak přímo Českou pojišťovnu, tak společnost ČP Finanční servis a.s., která nově řídí většinu dceřiných společností České pojišťovny. Společnost ČP Finanční servis a.s., která je 100% vlastněna Českou pojišťovnou, uzavřela na konci roku 2000 ovládací smlouvy se společnostmi ČP Leasing, a.s., Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s., ČESKÁ ŽIVOTNÍ, a.s., ČP DIRECT pojišťovna, a.s., Penzijní fond České pojišťovny, a.s., eBanka, a.s., KIS a.s. kapitálová investiční společnost České pojišťovny a Home Credit a.s.

Žádné komentáře:

Okomentovat