Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Obchodní firma

Název,pod kterým je podnikatel zapsán v obchodním rejstříku.
ZK
Peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů všech společníků do základního kapitálu spol.
Identifikační údaje
Zapisovány do OR:1)obchodní firma,sídlo,bydliště,místo podnikání;2)IČO;3)předmět podnikání,činnost;4)právní forma PO;5)identifikační údaje osob,kt.jsou statutárním orgánem a způsob,jakým jednají,dále den vzniku a jejich funkce;6)označení odštěpného závodu nebo jiné složky;7)jméno prokuristy a jeho bydliště a další týkající se přímo dané společnosti.
Právní forma
Určení formy spol–zda jde o v.o.s.,k.s.,s.r.o.,a.s.,družstvo.
Sídlo
Sídlem PO a místem podnikání FO je adresa, která je jako sídlo nebo místo podnikání zapsána v ObchRejstříku. Nebo v jiném zákonem upravené evidenci. Adresa název obce (části obce), PSČ, čp, název ulice či náměstí. Do ObchRejstříku musí být zapisováno skutečné sídlo nebo skutečné místo podnikání. Skutečným místem podnikání je místo ze kterého bude podnikatel své podnikání fakticky řídit.
Podíl(podíl společníka)
Účast společníka ve spol a z ní plynoucí práva a povinnosti obchodní spol.Vyjadřuje hodnotu,kt se společník v určitém čase účastní na čistém obchodním jmění spol.Obvykle se podíl společníka určuje poměrem vkladů,kt-spol do společnosti vložili.Zatímco vklad společníka je určen jeho původní nominální hodnotou,jeho podíl má nižší či vyšší reálnou hodnotu v závislosti na prosperitě podniku.tzn.na růstu či poklesu hodnoty čistého obchodního jmění spol.

Žádné komentáře:

Okomentovat