Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PSYCHOLOGIC. ANALÝZA

PSYCHOLOGIC. ANAL.:
použ. max. 5-10 % analytiků.
předmět zkoumání: chování investorů na trzích
opírá se o psychologii davu. – G. le Bon. Použ. na dav investorů. Rozdělení investorů na DAV a VŮDCE. Dav je laická veřejnost. Vůdce si podrží své vlastnosti a myšlení (chytrá peníze).
Psych. se zaměř. na krát. období (hodiny, dny, týdny)
nelze aplikovat výpočty, hodnocení je subjektivní
klade přísné požadavky na analytika, pouze omezeně se je lze naučit
pouze okrajový přístup
opírá se o minulé a současné informace
na středně sil. efektiv. trhu nepoužitelné.
Kostolany
- krátkod. převaž. psych. fakt. Spekulanti 10 %, hráči (dav) 90 %. Spekul. investují na zák. vlast. argum. a myšlení. Nikdy ne na základě horkých typů. Nikdy nepodléh. davu. Schopnost v urč. okamžiku jít proti davu. Zvláštní schopnosti: myšlenky, štěstí, peníze, trpělivost. Pevné ruce. Hráči: dlouhodobě neúspěšní a ztrátoví, jednají na zákl. horkých tipů, bez schopnosti si to vysvětlit. Kopíruje chování ostatních. Když kurzy rostou tak rostou, když padají tak padají. Roztřesené ruce. Pozdní reakce. Nemají unikátní schopnosti. Peníze mají hráči – trh. je překoupený, těsně před vrcholem. Peníze mají větš. spekulanti. Těsně před dnem. Budou nakupovat – trh je přeprodaný. analyzují se ceny a objemy obchodů. Rostou-li ceny a objemy – konec býka, kupují hráči. (jiný závěr než obj. indik v t.a.). Klesá li objem i cena, pokračuje medvěd (spekulant to pozná a čeká). Klesá li cena a začne růst objem obchodů, spekulanti nakupují, začne býk.
kdo má akcie – pevné nebo roztřes. ruce.
věčný koloběh burzy – ořechová skořábka. Vzestupný trend A1, A2, A3 (vlevo zezdola nahoru) – od nákupu, k vyčkávání, prodej.. Zezhora v pravo B1,B2,B3 sestupný trend.

Žádné komentáře:

Okomentovat