Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Bezpečnostní zpráva je dokument zpracovaný provozovatelem

Bezpečnostní zpráva je dokument zpracovaný provozovatelem, který obsahuje program s podrobným zpracováním hodnocení rizika závažné havárie, hodnocení rozsahu možných škod a popis¨preventivních bezpečnostních opatření . Provozovatel stávajícího objektu nebo zařízení je povinen předložit bezpečnostní zprávu okresnímu úřadu ke schválení. Provozovatel, který bude užívat nový objekt nebo zařízení, je povinen předložit bezpečnostní zprávu ke schválení spolu s prohlášením o předložení návrhu na vydání územního rozhodnutí o umístění objektu nebo zařízení, popřípadě o předložení žádosti o stavební povolení v případě, kdy územní rozhodnutí nebylo vydáno.
Okresní úřad na základě vyjádření ministerstva, dotčených orgánů státní správy, dotčených obcí a veřejnosti vydá rozhodnutí, kterým bezpečnostní zprávu nebo její aktualizaci schválí, nebo vyzve provozovatele k odstranění zjištěných nedostatků bezpečnostní zprávy. Užívání nového objektu nebo zařízení nesmí být zahájeno, dokud rozhodnutí o schválení bezpečnostní zprávy okresním úřadem nenabude právní moci. (atd. viz výše).

Havarijní plán je dokument, v němž jsou uvedeny popisy činností a opatření prováděných při vzniku závažné havárie vedoucí k minimalizaci jejích následků
a) uvnitř objektu nebo u zařízení (dále jen "vnitřní havarijní plán"), nebo
b) v okolí objektu nebo zařízení (dále jen "vnější havarijní plán").
Provozovatel, který zpracovává bezpečnostní zprávu je povinen zpracovat vnitřní havarijní plán. Vnitřní havarijní plán stanoví preventivní bezpečnostní opatření k minimalizaci následků závažné havárie, která musí být provedena uvnitř objektu nebo u zařízení. Musí zde být uvedeny osoby, které odpovídají za zvládnutí havárie, činnosti k minimalizaci následků, způsob vyrozumění st. orgánů atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat