Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Na základě výsledku projednání konceptu úz. plánu zpracuje pořizovatel

3. Na základě výsledku projednání konceptu úz. plánu zpracuje pořizovatel souborné stanovisko s pokyny pro dokončení návrhu úz. plánu. Obsahem souborného stanoviska je dohoda pořizovatele s dotčenými orgány st. správy, které včas podaly svá stanoviska, o podobě návrhu úz. plánu. Pro zajištění této „dohody“ se použije stejný postup jako v bodě 1. Součástí souborného stanoviska je návrh pořizovatele na rozhodnutí o padaných námitkách vlastníků. Vlastníci mají právo, aby jim pořizovatel sdělil, zda bylo jejich námitkám vyhověno nebo proč jim nebylo vyhověno. Proti tomuto sdělení ale nelze podat žádné opravné prostředky.
4. V poslední fázi před schválením územního plánu dá pořizovatel zpracovat jeho konkrétní návrh. Na rozdíl od projednávání konceptu nepřikazuje stavební zákon uspořádat veřejné jednání. Návrh musí být jen vystaven u pořizovatele nebo na jiných veřejnosti přístupných místech po 30 dnů. O vystavení návrhu vyrozumí pořizovatel dotčené orgány st. správy předem, s tím, že tyto orgány mohou do 15 dnů do posledního dne vystavení návrhu uplatnit svá stanoviska. Pokud stanoviska nejsou souhlasná, musí pořizovatel s dotčenými orgány obsah návrhu dohodnout (postup jako v bodě 1). Vlastníci nemovitostí, jejichž vlastnická práva mohou být řešením územ. plánu dotčena, mohou uplatnit své námitky, případně nesouhlas s vyřízením námitek podaných ke konceptu řešení. Před vlastním schválením posuzuje návrh nadřízený orgán územního plánování. Zkoumá přitom, zda je obsah návrhu v souladu s úz. plánem velkého územního celku, který je územnímu plánu obce nadřazený. Nadřízený orgán také zkoumá, zda je obsah návrhu stejně jako postup jeho projednávání v souladu se staveb. zákonem a s ostatními pr. předpisy. Apelováním u nadřízeného orgánu je možné dosáhnout nápravy nezákonností, které byly učiněny v průběhu projednávání. Jde prakticky o jedinou možnost, jak může veřejnost dosáhnout nápravy chyb, které učinil pořizovatel územního plánu v procesu jeho projednávání.
5. Územní plán obce schvaluje zastupitelstvo obce. Obecní úřad jako pořizovatel předloží zastupitelstvu vedle samotného návrhu územního plánu také zprávu o projednání úz. plánu a vyhodnocení všech stanovisek dotčených orgánů st. správy, připomínek občanů a návrh na rozhodnutí o námitkách a o nesouhlasu s vyřízením námitek .
6. vydání obecně závazné vyhlášky obsahující závaznou část územního plánu - vydání takové vyhlášky přísluší zastupitelstvu obce.

Žádné komentáře:

Okomentovat