Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Orgán kraje v přenesené působnosti rozhoduje o zařazení lesů

Orgán kraje v přenesené působnosti rozhoduje o zařazení lesů do kategorie lesů ochranných nebo lesů zvláštního určení , o uložení opatření v případě mimořádných okolností, pokud přesahují obvod územní působnosti okresního úřadu a nepřesahují obvod územní působnosti kraje , o ukládání pokut tomu, kdo nesplní povinnosti uložené rozhodnutím orgánu kraje , schvaluje zpracované plány pro lesy o výměře nad 1 000 ha a povoluje jejich , rozhoduje o poskytnutí služeb nebo finančního příspěvku atd.

Ministerstvo zemědělství je ústředním orgánem státní správy lesů.Rozhoduje o uložení opatření v případě mimořádných okolností, pokud přesahují obvod územní působnosti okresního úřadu, řídí výkon státní správy lesů, včetně vojenských lesů, vydává souhlas k nakládání se státními lesy , zadává a schvaluje oblastní plány rozvoje lesů, vykonává dozor, jak orgány státní správy, fyzické a právnické osoby dodržují ustanovení tohoto zákona, předpisů vydaných k jeho provedení a rozhodnutí vydaných na jejich základě.

Ministerstvo živ. prostředí je ústř. orgánem st. správy pro lesy v NP. Vykonává též dozor v lesním hospodářství (např. zda vlastníci lesů hospodaří dle schválených plánů).
Obec není orgánem st. správy lesů, a to jednak z důvodu, že je vlastníkem lesů (střet zájmů), a jednak proto , že na to není dostatečně odborně vybavena.

Zvl. orgánem dozoru je ČIŽP dle z.č. 282/ 1991.

Žádné komentáře:

Okomentovat