Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Uvádět geneticky modifikované organismy do ŽP

Uvádět geneticky modifikované organismy do životního prostředí smí pouze uživatel zapsaný v Seznamu uživatelů, a to v rozsahu uvedeném v jeho zápise v tomto seznamu.
Do životního prostředí mohou být uváděny pouze ty geneticky modifikované organismy, které jsou zapsány v Seznamu pro uvádění do životního prostředí.

Do oběhu mohou být uváděny pouze geneticky modifikované organismy a produkty zapsané v Seznamu pro uvádění do oběhu, a to při dodržení všech podmínek uvedených v rozhodnutí o zápisu do tohoto seznamu. Za uvádění do oběhu se nepovažuje poskytnutí geneticky modifikovaných organismů k vědeckým a kontrolním účelům, pro výuku a do sbírek. Každý, kdo uvádí geneticky modifikovaný organismus nebo produkt do oběhu, je povinen zajistit, aby na obalu geneticky modifikovaného organismu nebo produktu bylo na viditelném místě uvedeno zřetelné označení "geneticky modifikovaný organismus".

Informování veřejnosti : MŽP umožní každému nahlížet do uvedených seznamů, pořizovat si z nich výpisy, opisy nebo kopie. Občanské sdružení, jehož cílem je podle stanov ochrana životního prostředí nebo ochrana práv nebo zájmů spotřebitelů, je oprávněno účastnit výše uvedených spr. řízení, pokud o účast v řízení ministerstvo požádá.

Žádné komentáře:

Okomentovat