Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Náklady spojené s posuzováním vlivů hradí oznamovatel

Náklady spojené s posuzováním vlivů hradí oznamovatel (vyjma nákladů na veř. projednání a zveřejňování , které nese příslušný úřad).
Zpracovávat dokumentaci a posudek jsou oprávněny jen fyz. osoby, které jsou držiteli autorizace (právnická osoba nebo fyzická osoba podnikající se může zavazovat k vypracování dokumentace a posudku jen tehdy, pokud pro ni tuto činnost zabezpečuje fyzická osoba, která je držitelem autorizace). Zpracovatel je povinen posoudit dokumentaci objektivně a v plném rozsahu. Autorizaci uděluje a odnímá MŽP po dohodě s Ministerstvem zdravotnictví. Autorizaci lze odejmout např. v případě , že držitel autorizace porušuje závažným způsobem nebo opakovaně tento zákon. Autorizace se uděluje na dobu 5 let (tuto dobu lze prodloužit). Udělená autorizace nepřechází na jinou osobu.

B) Posuzování vlivů na živ. prostředí přesahujících hranice ČR (mezistátní posuzování) : předmětem posuzování je záměr uvedený v příloze č.1, pokud dotčené území zasahuje i mimo území ČR. Předmětem může být i záměr uvedený v příloze č. 1, pokud o takové posuzování stát, jehož území může být ovlivněno záměrem, požádá, a stát , na jehož území se má záměr provést , s tím vysloví souhlas. Zákon obsahuje postup v případě mezistátního posuzování záměru prováděného na území ČR i v případě mezistátního posuzování záměru prováděného mimo naše území.

Žádné komentáře:

Okomentovat