Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Regulační plán

Regulační plán:
je nejnižším stupněm úz. plánu. Jeho obsah je podřízen úz. plánu obce i velkého územního celku. Často navazuje na úz. plán obce a rozvíjí do podrobnosti využití jednotl. pozemků . Zpracovává se zpravidla jen pro část území obce. Pořizovatelem je obec a projednává se stejným způsobem jako územní plán obce.

S územním plánováním úzce souvisí především územní a zčásti též stavební řízení, v nichž dochází k uskutečňování záměrů územního plánování.

Schválená úz. plánovací dokumentace je ve stanoveném rozsahu závazným (jinak směrným) podkladem pro územní rozhodování. Umisťovat stavby, měnit využití území a chránit důležité zájmy v území lze jen na základě územního rozhodnutí, kterým je :
- rozhodnutí o umístění stavby
- rozhodnutí o využití území (stanoví podmínky např. pro terénní úpravy – příkopy, lomy, pískovny, dále pro zřizování , výsadbu a větší úpravu chmelnic, vinic, lesů, sadů)
- rozhodnutí o chráněném území nebo o ochranném pásmu (vymezuje se v něm území, ve kterém se zakazují nebo omezují urč. činnosti z důvodů ochrany ovzduší, ochrany před neg. účinky provozu průmyslových nebo zemědělských staveb, ochrany vodních zdrojů, důlních děl , rozvodných sítí atd.) – jestliže je ale chráněné území nebo ochranné pásmo vymezeno pr. předpisem nebo rozhodnutím příslušného spr. orgánu podle něj vydaným , rozhodnutí podle stavebního zákona se nevydává
- rozhodnutí o stavební uzávěře (obsahuje rozsah zákazu nebo omezení stavební činnosti)
- rozhodnutí o dělení nebo scelování pozemků

Žádné komentáře:

Okomentovat