Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Fáze 4 – Vývoj prototypu (povinné )

Cílem vývoje prototypu je nalezení nejvhod. tech. řešení aplikace a jeho implementace do fungujícího systému. Výsledkem je znalostní systém – prototyp, který splňuje všechny funkční char. z dosavadních fází, ale není ještě instalován v reálném oper. prostředí. Musí zde existovat písem. dokumentace. Realizuje ji řešitelský tým 6 – 24 měs. Nutnost často řešit zásadní technické a programátorské problémy. Dobrý prototyp je předpokladem zdaru celého znal. projektu.

Fáze 5 – Implementace a instalace cíl. sys. ( povinné)

Cílem je komplexní znalost. sys., který se chová jako prototyp, ale je instalován v reál. prostředí. Obvykle se vytváří nová prog. realizace z prototypu. Výsledkem je konečný produkt – cílový systém zasazený do prostředí. 4 – 24 měs.

Fáze 6 – Údržba a rozšíření ( povinné )

Provádí se monitorování operačního života znal. sys. a zpět. vazby s uživatelem. Údržbou sys. rozumíme aktualizaci báze znalosti. Rozšíření systému znamená změny v základ. struktuře sys. Postupným úpravám sys. říkáme evoluční údržba. Výsledkem jsou nové verze báze znalostí, nové verze cílového systému, nové manuály. Údržba se provádí po celou dobu životnosti systému skupinou odborníků.

Projektový tým - pro středně složitý problém vyžaduje 2 roky práce 4 členného kolektivu: vedoucí znal.ing., znal.ing., programátor, expert.
- u obtížnějších problémů je zapotřebí zdvojnásobit kapacity.

Žádné komentáře:

Okomentovat