Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Rychlý úspěch je

- podstatný pro implementaci jakéhokoliv systému. Právě nové aplikace vyžadují alespoň jeden potenciální rychlý úspěch, aby nový systém od počátku získal dobré jméno u uživatelů i zvýšenou podporu vedení firmy.

Postupný vývoj reprezentuje typ aplikací, které jsou rychle zaváděny, i když jejich přínos se dá očekávat postupně v budoucnu. Jde zřejmě o nejčastější případ, kdy jsou dílčí úlohy postupně inovovány a realizovány.

Vzdálená meta představuje méně častý případ, nicméně právě ona je spojena s aplikacemi, od nichž se očekává získání strategické výhody. Je spojena s riziky neúspěchu, ale také může přinést rozhodující přínosy. Nebude-li realizována, pravděpodobně jiní se o to pokusí. Taková aplikace by měla být provedena, ovšem v rozumné kombinaci s aplikacemi předchozího typu. Nemělo by dojít ke kumulaci rizika do neúnosné výše v důsledku realizace většího počtu takových aplikací.

Aplikace nevhodné k realizaci jsou charakterizovány nízkou očekávanou návratností vložených prostředků, vysokým rizikem a pomalým zaváděním. Měly by být zásadně přebudovány nebo odloženy k zavedení v příhodnějších podmínkách.

Po posouzení všech úloh (aplikací) obsažených v plánu výše popsaným způsobem by mělo být přikročeno k jejich výběru pro postupnou realizaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat