Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Korekce plánu o připomínky

Plán strategického informačního systému je korigován ve smyslu připomínek vzešlých v předchozím kroku a je vypracována definitivní verze plánu.

17. Určení pilotních aplikací

Pro úspěšnou realizaci plánu je nezbytné vytipovat tzv. „šampióny“, tedy aplikace a zejména uživatele, kteří jsou nejvíce nakloněni myšlence realizace, kteří jsou co nejtěsněji identifikováni s připravovanou inovací. Jsou to lidé, kteří se nenechají odradit drobnými potížemi při zavádění systému, kteří jsou ochotni věnovat i svůj osobní čas ve prospěch systému. Obvykle jsou to ti (ale ne vždy jenom ti), kteří od systému nejvíce získají. Pilotní aplikace založené na spolupráci s takovými uživateli jsou pro úspěch zavádění nesmírně důležité.

18. Veřejná podpora plánu

Pro úspěch v realizaci je nezbytná veřejná podpora ze strany vedení podniku vyjádřená v podnikovém nebo lokálním tisku. Musí být jednoznačně jasné, že vedení firmy za realizací nových projektů stojí.

19. Vytvoření zpětných vazeb

Projektové řízení je mechanizmem umožňujícím plynulé vyhodnocování dosažených kroků zavádění projektu, řešení nastálých situací vyvolaných odchylkami od původních předpokladů postupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat